Борисов: В новата програма ще заделим между 50 и 100 млн. лв. за облагородяване на селата

Премиерът Бойко Борисов е в Родопите в района на Велинград. Той разговаря с жителите на велинградското село Мечо корито, където местните искат ремонт на пътя. С него е и зам.-регионалният министър Николай Нанков, който каза, че скоро ще има проект на него.

Борисов поясни, че в новата програма ще заделят между 50 -100 млн. лева само за села в страната и тяхното облагородяване, вместо да ги правят едно по едно.

Пред местните жители Борисов поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него.

„София не е България“, казаха пред премиера местните. Те се похвалиха, че получили и училищен автобус, а Борисов напомни, че властта е дала над 20 млн. лева за  училищни автобуси.

Местните пък изтъкнаха, че много хора са идвали в региона – сред които и Цветан Цветанов, ДПС, но само той оставял следа след себе си и докоснал хората.

Борисов поръча на Нанков още вторник и сряда да събере експертите и да начертаят проекта за ремонт на пътя.

„Нали виждаш, като говорят от името на народа. Народно въстание. Ето тези са повече от тези на площада. И виждаш кои са идвали – Цветанов и Пеевски и нищо не са направили“, каза Борисов.

Кметът пък се похвали, че сменили автобусите на всички училища. Борисов пък поясни, че в региона са 100 % мюсюлмани и идват да им покажат, че се работи, иначе щели „да ги вземат за един ден“, а не за да им викат „Браво“.  „Най-важното е – войната е между ГЕРБ и ДПС. Другите са за цвят“, каза Борисов за смесените райони у нас.

,,Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде? Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от „Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е“, призова Борисов.

,,Цветанов и той не е идвал в този район, само вие сте били тук. Идвали са други хора, но вие сте единственият, който докосна хората“,  обърна се към Борисов един от жителите на Грашево.

- реклама -