Борисов в храма: Когато управляващите си тръгнат, ще ви освободя от скъпия ток (Видео)

Борисов в храма: Когато управляващите се тръгнат, ще ви освободя от скъпия ток.

„Не ги разбирам днешните управници – не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели“, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов посети църквата „Рождество Богородично“

във Велико Търново за големия празник Петдесетница: Без Господа нищо не може да се направи! Великотърновският Митрополит Григорий заяви: Не случайно се обръщам към вас с „г-н премиер“. Вие представлявате най-голямата партия, която е опора за обществото.

Вашето идване е изпълнено с радост, при вас всичко има своята основа, за разлика от другите политици. Радвам се, че на днешния ден, Петдесетница, Вашето посещение ни стана утеха.

Надявам се скоро да имаме и колеж, защото сам казахте, че без образование сме за никъде, обърна се владиката към лидера на ГЕРБ. Той благодари за отпуснатите средства за ремонт.

„Когато в цял свят храмовете затвориха заради пандемията,

у нас църквите и манастирите светеха“, благодари на правителството на ГЕРБ Великотърновският митрополит.

Бойко Борисов разгледа и Старата митрополия, която сега се ремонтира за обучение и игри на деца. Кабинетът отпусна 2 млн.лв. средства за ремонта.

Трябва да отидете да покажете на Асен Василев как от стотинка две правите, те от две една правят!

Владиката се оплака от скъпия ток:

„Светият синод бе на среща с правителството, помолихме да не сме на индустриален ток, но… Един малък манастир има по 3200 лв. ток.“

„Не ги разбирам днешните управници – не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели. На първия ден, в който си тръгнат, ще ви освободя от индустриалния ток“, категоричен бе Борисов.

Борисов в храма за Петдесетница. Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател на страната

Бойко Борисов посети търновски храм

на големия християнски празник Петдесетница. Там той бе посрещнат от Великотърновския митрополит Григорий

Борисов, заедно с част от актива на партията, влязоха да запалят по свещичка за големия християнски празник,

известен още като рождения ден на християнската църква.

„Да запалим по една свещ, че както е казано в Светата книга – без Бога нищо не може да се направи“, каза на влизане Борисов и получи благословията на великотърновския митрополит.

Свещениците се оплакаха, че нямат нотариален акт за новата митрополия, която той разгледа. Той бе придружаван от кмета на Велико Търново Даниел Панов и търновския митрополит Григорий.

В неделното училище децата ще си имат занимални.

Към два милиона отидоха, станало е много красиво, каза Борисов.

Не може да приравниш манастир, джамия и католически храм със завод, заводът произвежда и печели, каза Борисов. Манастирите плащат индустриален ток. Според бившия министър-председател само с едно постановление можело да се реши проблемът.

- реклама -