Борисов в Хановер за конгреса на ХДС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хановер, където ще вземе участие в 35-ия конгрес на Християндемократическия съюз (ХДС). Той е двудневен и се провежда на 9 и 10 септември. Участието му в конгреса е по покана на председателя на ХДС Фридрих Мерц.

В рамките на конгреса Борисов ще вземе участие в среща с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Норберт Ламерт. А също и с представители на дипломатическия корпус. В събота, 10.09.22г., председателят на ПП ГЕРБ ще проведе

среща с външнополитическия говорител

на парламентарната група на ХДС/ХСС, Юрген Хард, както и с международните представители, участващи в конгреса.

Сред темите, които ще се обсъждат, ще са предизвикателствата, които предстоят пред Европа – войната в Украйна, енергийна криза, засиления миграционен натиск.

Конгресът на ХДС предизвика и неочаквани коментари в немската преса. Редица издания прогнозираха, че днес влаковете между Берлин и Хановер ще са „извънредно заети“ заради него. Както и че има огромен шанс за среща с делегати в питката за последните свободни места.

Според неофициалните данни 110 членове на групата в Бундестага ще са сред делегатите на конгреса, наброяващи общо 1001 души. Това предизвиква и проблеми, защото края на сесите в Бундестага е обявен за 12.15 часа, а конференцията в Хановер започва в 1.

- реклама -