Борисов Дънчила Ципрас Вучич газ миграция Балканите Сърбия

Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите това е мигрантския процес – Снимки, Видео

Винаги започвам с това, че няма по-добро място от ЕС и срещите ни винаги са в унисон с основната европейска политика за присъединяване, развитие, просперитет и увеличаване на БВП и доходи на населението.

Това заяви в обръщението си към медиите премиерът Бойко Борисов след срещата в Белград с президента на Сърбия Вучич и премиерите на Румъния и Гърция Дънчила и Ципрас.

„Четирите ни държави като население и Брутен вътрешен продукт имаме огромен потенциал. Трябва да сме много единни – за мигрантския въпрос, ако щете и за временното убежище. Защото ако нещо може да потопи Балканите, това е този процес„, каза още Борисов.

„Трябва да се помага много на Гърция и да се държим единни здраво заедно. За съжаление напредъкът на австрийското председателство не бе такъв, какъвто ни се искаше за темата за Западните Балкани“, добави премиерът.

„Не забравям да благодаря на колегите от Гърция, когато на България и Румъния бе дадена перспективата за влизане в ЕС Истински се надявам след няколко години и президентът Вучич да благодари и на България за присъединяването на Сърбия.

„Истински бих бил щастлив след няколко години да развием този огромен потенциал, който имаме четирите държави. Европа и света имат нужда от положителен пример за мир, разбирателство и дипломация на толерантност“.

Това заяви още Борисов, предаде специалният пратеник на Flashnews Петрина Василева.

Премиерът обяви, че до година и половина ще бъде готова магистралата до сръбската граница. „С колегите действаме в Гърция за присъединяване и свързване Ераксандропулос“, обяви още премиерът. Борисов пожела на румънските си колеги успех през следващите шест месеца, когато те ще оклавяват Съвета на ЕС.

Борисов допълни, че страната ни е пуснала поръчката за газовите тръби. „Активно с Гърция работим по интерколнектора за Алексансполулис“, допълни още министър-председателят.

 

- реклама -