кръгла маса

Борисов участва в кръгла маса за бежанците

Премиерът Бойко Борисов ще участва в кръгла маса за бежанците. Събитието ще се проведе в централата на КНСБ.

По време на дискусията ще бъдат поставени въпроси, свързани с опасностите за националната сигурност и проблемите на интеграцията на бежанците; нелегалната миграция и предизвикателства пред местните власти.

Според синдиката сме свидетели на безпрецедентна бежанска и миграционна криза, която поставя огромни политически и социално-икономически предизвикателства в глобален план. Силно засегнати са всички страни по пътя на емигрантския поток.

Европа като крайна цел се задъхва от наплива на бежанци от конфликтните региони на Азия и Африка, в това число и България.

В кръглата маса ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, социалният министър Зорница Русинова, председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, кметове, представители на общински съвети, представители на здравни и образователни заведения, синдикати и др.

В дискусията за ефективните мерки за овладяване на кризата и необходимата международна подкрепа участие ще вземат Естер Линч – конфедерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите и Матайс льо Рут – представител на Върховния комисариат на бежанците към ООН за България.

- реклама -