Борисов Ердоган

Борисов: Турция спазва задълженията си по споразумението с ЕС – българите да спят спокойно!

Българите да спят спокойно – Турция спазва твърдо споразумението с ЕС и сега ангажимента беше препотвърден.

Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„Приветствам желанието на Турция заедно с Русия в Москва в четвъртък да намерят мирно решение и този смъртоносен конфликт в Сирия да намери дипломатическо решение.

„Освен жертвите и стотици хиляди мигранти от района се насочват към нашите граници. Искам да благодаря и във ваше присъствие за това, че турската страна спазва твърдо споразумението с ЕС“, подчерта Борисов.

„Това дава възможност и на българските граждани да спят спокойно“, допълни още Борисов. Той заяви, че сега този ангажимент е бил препотвърден.

 

„Положих много усилия да направим тристранна среща в София, да бъде в по-голям формат. Винаги съм разчитал на мъдростта на колегите. Получихме информация за убити мигранти, някои мои колеги не се сдържат да си пускат в мрежите становища. Президентът беше готов да дойде в петък в София, но нежеланието му да седне на една маса с Мицотакис, охлади моето желание да стане тази среща. Аз съм убеден, че рано или късно трябва да проведем такава среща. Още не всички сме узрели и не всички виждат огромната хуманитарна опасност, която се задава.“, каза Бойко Борисов.

„Аз вярвам в добросъседството и съм оптимист, че ще намерим решение в следващите дни или седмици“, каза Борисов.

След пресконференцията Ердоган изпрати Борисов до автомобила му. По път към колата Борисов каза:  „Аз съм дошъл, стиснали сме си ръцете. С теб имаме връзка. Жив и здрав“!.

 

- реклама -