МВР: Северин Красимиров е извършителят на убийството на Виктория, има ДНК доказателство за вината му-ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов дават изявления за разкриването на убийството на тв водещата Виктория Маринова.

Извършителят е 21-годишния  Северин Надеждов Красимир от Русе, избягал в Германия. Там е заловен късно снощи. Не е познавал жертвата.

Адресът, който е обитавал е в близост до мястото на престъплението в Русе. Има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Това каза вътрешният министър Младен Маринов.

Мотивът- спонтанно действие с цел сексуално посегателство

 Иззети са веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. Институтът по криминалистика работи и очакваме още доказателства, добави Маринов.

Цацаров: Две обвинения са повдигнати на Северин Красимиров

На този етап не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е извършено заради професионалната й дейност, всички версии се проверяват.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Задочно са повдигнати две обвинения на предполагяемия убиец Северин Красимиров. Първото е изнасилване, за което предвиденото наказание е 10 до 20 г. затвор. Второто – извършване убийство по особено жесток начин, което се наказва 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване, поясни Цацаров. Предстои искането за европейска заповед за задържане да се извърши в германски съд.

Борисов към медиите:  Вие не сте четвъртата, а първата власт в момента. Моля да се държите отговорно.

Натискът, който беше приложен към държавните органи, помолих ви да изчакате няколко дни. Всяко прибързано изговаряне от страна на МВР и прокуратурата, когато тече такова разследване, може да предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет за убийството на водещата Виктория Маринова.

„На територията на три провинции в Германия го издирваха. Обявявайки каквото и да е по разследването, щеше да го провали. Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена“, коментира Борисов.

“Както виждате и сега продължаваме, той ще бъде разпитан от германски съд. Ще предоставим цялата ДНК информация, която имаме – и неговата, и на жертвата, Бог да я прости. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Нима това не се случва в други държави? Като разследващи журналисти, още в началото когато се знаеше, че има ДНК от извършителя, знаете как се крият извършителите. Целта на един извършител на поръчково убийство са парите – не оставя следи. Умишлено не разговарях с хората в Брюксел тези дни. Това, което са ни учили за разследване, за действията на полицията – да не се обвинява никой, ако няма доказателства“, обясни премиерът.

Премиерът Бойко Борисов се закани да оттегли подкрепата си Манфред Вебер, сочен за кандидата на германската канцлерка Ангела Меркел, да е водещият кандидат на ЕНП за следващ шеф на Европейската комисия.

Причината са туитове на Вебер срещу България заради убийството на Виктория в Русе.

Българи станаха причина за България да се говори като за Малта и Словакия, заяви Борисов. По-рано през годината в тези две държави бяха убити разследващи журналисти заради работата им.

Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Тук всички работиха на 100%. Казах на Маринов да не се връща в Русе, докато не се разкрие убийството. Последният ни разговор е снощи в 2 ч. през нощта, каза още Борисов.

- реклама -