сн. БГНЕС

Борисов: Този опит за преврат през лятото беше добре организиран от олигарсите и чужди служби

„Този опит за преврат през лятото беше добре организиран от олигарсите и чужди службите. Помогна и моята глупост да ги търпя…

Но за мен това беше най-полезното време в кариерата ми. Толкова ме отрезви и ми даде шанс да си направя реформи в моето мислене и в партията. Всяко зло за добро.“

Това споделя Бойко Борисов в интервю в специалния брой на L’Europeo, представени и от Нова ТВ. Поредицата интервюта е с българските премиери, въпросите към всички са едни и същи, а погледът е исторически. Днес говори Бойко Борисов, министър-председател на България в три правителства в периода от 2009 до 2021 година.

„Да си премиер е като една професия – свикваш с нея. Погледнато реално във всичките си битноси съм бил най-много премиер“, казва Борисов в интервюто, което е направено преди изборите.

„Първият мандат се прави лесно, защото тогава имахме най-много депутати. Няма за какво да се говори. Партията, която печели няма шанс да се откаже от управлението.

Вторият и третият мандат подходих с друга тактика. Прекрасно познавам опонентите. Преговорите за коалиционни партньори са сложно нещо – затова пускам жени. И сега така ще направя. Те са по-търпеливи и по-умело водят преговорите. Сега всеки се готви за силна и остра опозиция. На мача трябва да станеш първи, за да представляваш в евротурнирите. Искат да се хем депутатчета и да се изокат от трибуната в сряда или четвъртък. Петък са си при избирателите.“, казва още Борисов.

 

- реклама -