Бойко Борисов

Борисов: Това ще е първият манипулиран вот в България

„Почти месец остава до изборите, а какафонията в служебния предизборен щаб на Румен Радев е пълна.“

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук, публикувайки и клип от поредната среща в централата на партията с младежите от формацията.

„Демонстрациите на ЦИК показаха, че в много секции ще трябват поне 2 машини. Колко общо ще са нужни? Има ли забавяне в обществената поръчка? Ще стигне ли времето? Кой гарантира за сигурността на софтуера? Наистина ли няма да се броят контролните разписки? Радиомълчанието по тези въпроси ме кара да смятам, че се готви нова грандиозна подмяна. Продължаваме разговорите с младежи от ГЕРБ като част от подготовката ни за изборите“, пише още той.

Във видеото той отново поясни, че е оптимист за партията, след като вижда младежите.

Борисов казва, че  е много притеснен за машинния вот, като „усеща“, че това ще бъде първият манипулиран вот в България.

Аргументира се с начина, по който се подхождало – давали по две минути за вот с машината. Зачуди се как ще се оправят възрастните хора и тези, които не са работили с машини. Сред въпросите бил и този кой пази в момента машините. Бившият премиер е притеснен и от факта, че никой няма да брои хартиените късове.

„Т.е. някой с технически умения ще манипулира данните в машините и никой няма да провери и преброи хартиените бележки“, заяви Борисов

Поясни, че няма никакво доверие в това служебно правителство и е убеден, че те няма да проведат честни избори.

- реклама -