Борисов

Борисов: Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб, нямат нищо за подслушването – Видео

Единственото, което не могат хората на Румен Радев, е да докажат, че ще има честни избори, а те затова са там.

Те не могат една машина да си включат и започвам да се съмнявам, че те в условията на диктатура искат да продължат до президентските избори. Защото сега е еднолична диктатура, допълни той.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи на живо във фейсбук на среща с млади представители на партията. Заедно с него е и лидерът на ГЕРБ – младежи Георг Георгиев, Делян Добрев и бившият депутат Христо Гаджев.

Радев обвинява ГЕРБ в нещо, което тотално се опровергава. Финансовият министър Асен Василев казва, че мярката от 50 лева за пенсионерите, която ние въведохме, продължава. А лъжат, че хазната е опразнена. Как така е опразнена, пък всичките ни мерки ги продължиха. Това е предизборна кампания, това не е правителство, което да проведе изборите, коментира още Борисов.

Самият Радев гласува 3 минути и 40 секунди на машина, а сега, на бъдещите избори, дават по 2 минути на хората само. Хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него, за да гласуват толкова бързо. Ние си попълнихме хартиена бюлетинка, коментира Борисов по повод фалстарта вчера на опита да се тестват машините за гласуване.

Направеното никой не може да ни го отнеме, от вас искам да надградите, иновативните решения кое още по-добре да стане. Целта е да ви слушам какво мислите, обясни той ежедневната среща с млади хора от ГЕРБ.

„Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб.

Те говорят срещу партия. Те не могат да обяснят как ще защитят машините в чужбина. Те искат да развалят изборите и по този начин правителството да продължи в условията на диктатура“.

„Със 165 души не успяха да направят правителство, а всеки си говореше за своята предизборна кампания. ЦИК дава ли си сметка, че с това машинно гласува навсякъде могат да направят проблем?

„Друг член от предизборния щаб на Радев каза две неща: теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, а до края на юни фискално страната стои добре“, заяви още Борисов по повод думите на служебния министър на финансите Асен Василев.

Няма никакви факти, с които се говори за подслушването, хвърлят се някакви недоказани твърдения, същата сцена се разигра през 2017 година лятото – Атанасов подхвърля, Рашков подема, БСП подкрепят, каза активист от Младежи-ГЕРБ.

Те нямат нищо, те очакваха както миналото лято изведнъж експлозия: ГЕРБ подслушвали.

Те така обичат да ходят по студията и да говорят…Задали му провокативен въпрос на Рашков кой му е началник на кабинета?! Това било неудобен въпрос. Моят началник на кабинета чете всички материали, владее перфектно английски и немски. С какво право може да ми дават оценка, възмути се Борисов.

Излиза, че е дадена информация на всички управляващи партии за бройката на подслушваните, разправят за различни бройки. Сега всички служби са ваши, кажете за какво говорите. Ако си шеф на „Плод и зеленчук“, можеш да кажеш това, което каза Бойко Рашков, че ще каже когато той си иска за подслушването, възмути се Борисов.

Те, ако имаха нещо, щяха да са ни убили вече. Щяха да кажат този и този политик е подслушван в тази служба по еди кое си дело. Ако има такова нещо, тогава ще коментираме. А те щели да ни кажат след един месец. Излиза, че само аз и вие не знаем кои са подслушваните, а всички други знаят. И медиите пишат: Скандал с подслушване. Но подслушване на кого?, попита реторично Борисов.

Борисов призова младежите да надградят направеното от ГЕРБ, а свършеното досега не може да бъде отнето.

„От вас искам да лъха доброта, идеи, творчество“, каза още Борисов.

От вас искам да лъха доброта, а омразата не носи нищо. Хората започват вече да разбират, че омразата довежда до хаос. Трябва да направите всичко възможно това да не се случи. Не бива да си счупим държавата, отсече Борисов.

Кандидат-президентът Радев възлага на служебния премиер да смени еди кой си началник. И същият този министерски съвет връща на Радев с искане за указ. Значи това са Радев, Радев и пак Радев. Хората не си дават сметка какво се случва. Радев изпраща на Радев и Радев издава указа, това е парадокс, възмути се експремиерът Борисов за действията на президента по уволнение на шефове на службата.

Няма никакви факти, с които се говори за подслушването, хвърлят се някакви недоказани твърдения, същата сцена се разигра през 2017 година лятото – Атанасов подхвърля, Рашков подема, БСП подкрепят, каза активист от Младежи-ГЕРБ.

- реклама -