Борисов заседание, Министерски съвет, Национален оперативен щаб

Борисов: Тежките времена предстоят, истинската криза ще настане в края на годината

„Заповедта се пише за минути и се затваря всичко. Актуализираните планове за приходите вървят с добри темпове. В същото време истинската криза ще настане в края на тази, началото на другата година. Нищо не подсказва, че сме преодолели нито от медицинска, нито от социално-икономическа гледна точка. Аз се чудя на колегите от опозицията, които критикуват и считат, че ще се справят по-добре. Всяка нация трябва да бъде добре мобилизирана и политическата класа трябва да дава този тон. Тежките времена предстоят.“ Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, дистанцията, носенето на маска единствено пази от разболяване. Ако има заповед и диктат – ще изпълняваме, а когато знаем всичко това – няма да изпълняваме. Защо е нужна заповедта – за да каже някой, че ги затваряме. Дали да отидеш на мач, на бар, ресторант, театър е избор на всеки един човек. Необходимо ли е със заповед да се затваряме, това влияе на психиката. Като спреш на магистралата и отидеш да платиш зареденото гориво – какво ти пречи да си сложиш маската.

„Всички тези, които казваха, че маските за това да им запушим устата сега казват защо не затваряте. Да в Мелбърн са го приложили. Не считам, че е правилно.“, каза Борисов.

Ние не само не сме отрязали разходите, увеличили сме ги, подчерта премиерът.

- реклама -