Борисов: Страната се управлява еднолично. Лъжат, че сме оставили хазната празна – ВИДЕО

В момента е еднолична власт, точно като 1944 г. един човек определя кое е добре и кое е зле. Вчера вътрешният министър си позволи да раздава присъди и да нарича хората престъпници. Това е влизане във властта пред задния ход, бях сигурен, че нещата ще се развият така.

Това коментира лидера на ГЕРБ по време на среща с млади партийци.

Бившият премиер направи съпоставка със своето управление, при което по думите му президентството е било при опозицията, а в парламента е имало две големи опозиционни сили в лицето на БСП и ДПС. „Те всяка сряда четяха декларации от парламентарната трибуна“, напомни Борисов.

„Оставихме пълна хазна, а кандидат-президентът Радев каза, че е празна. Няколко дни след като встъпи в длъжност неговия финансов министър каза, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой лъже – Радев или неговия министър? Виждате, че продължиха всичките ни политики и мерките – продължават да дават по 50 лв. на пенсионерите. А, сменят наред, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията“, отбеляза още Бойко Борисов.

„Още не са отрекли дали Пламен Орешарски е бил в Министерски съвет. Така не казваха преди и за Божков„, каза още лидера на ГЕРБ  по повод появилата се информация, че бившия премиер е съветва служебния Стефан Янев.

За подслушването и рокадата по върховете на ДАНС

Как можеш да наречеш непочтен човек някой, който преди дни от НАТО получи поздравления за работа си? Да бяха изчакали да видят някой недостатък – в природата няма идеални неща, ако се развъртиш във всяко семейство и къща ще намериш кусури. Да бяха казали ходи небръснат на работа или ходи на работа с различни чорапи, да. Но да кажеш, че му липсва почтеност, като само преди няколко дни 29 дипломати в НАТО са подкрепили действията му срещу руските шпиони. Преди пет дни партньорите са му дали най-високата оценка“, коментира Борисов смяната на Димитър Георгиев като ръководител на ДАНС.

Лидерът на ГЕРБ запита и защо никой не казва дали е имало подслушвания.

„Още не са казали колко записа има и дали са нерегламентирани. Вече става една седмица и ние само четем по телевизията надписи за шпионски скандали, за подслушвания. Да излязат и да кажат подслушвани са тези, тези и тези. Премиерът как работи – докладват му службите и му казват кои имена са подслушвани. Като няма такъв списък, той за да излезе от ситуацията, казва, че една жена казала на един в един трамвай, той го казал на Наско Атанасов и Атанасов го казал на агенциите“, каза още Борисов.

И в заключение пожела успех в „изчегъртването на ГЕРБ“. А, на младите той пожела да оставят омразата на старите политици като него и да подхождат към всичко с мир и любов.

- реклама -