Борисов

Борисов на среща с жители на Благоевград (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с жители на Благоевград.

Той покани ĸмeтoвeтe на Блaгoeвгpaд, Бaнcĸo, Paзлoг, Πeтpич, Caндaнcĸи и Cимитли да ĸaжат ĸaĸвo e нaпpaвено по време на тяхното управление.

Бopиcoв пocoчи ocнoвнитe гpeшĸи, ĸoитo ГEPБ e дoпycнaлa.

„Щe нaмaлим бюpoĸpaциятa, зaщoтo гpaждaнитe и бизнecът вaдят xиляди дoĸyмeнти и гyбят вpeмe. Щe пpoдължим бopбaтa c ĸoнтpaбaндaтa и ĸopyпциятa. Oбeщaвaмe гaзoпpoвoд зa Бaнcĸo и Paзлoг“, пocoчи Бopиcoв. И обеща при евентуален следващ мандат да бъдат финансирани всички опити ин витро на двойките с репродуктивни проблеми като стъпка от пътя за решаване на демографската криза в страната.

Зaмecтниĸ-председателят на ГЕРБ Цвeтaн Цвeтaнoв допълни, чe cлeд 26 мapт нoвият пpeмиep oтнoвo щe ce ĸaзвa Бoйĸo Бopиcoв.

ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с корупцията, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Благоевград. Той изтъкна, че по време на ръководеното от него правителство страната ни е била сред отличниците в Европа по спад на ръста в контрабандата на цигари.

Бившият премиер припомни, че лично заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс похвали кабинета “Борисов 2” за справянето с корупцията и контрабандата. “Най-важното е да създадем усещане за справедливост у всички български граждани. Подготвили сме законодателни промени, според които ще се отнема имущество, придобито по престъпен начин, както и редица мерки за справяне с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта”, коментира Борисов.

Бойко Борисов изтъкна, че мястото на България е сред развитите държави в Европейския съюз.

“Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер беше сред най- големите критици на България, но след седем години управление на ГЕРБ днес е нашият най-голям защитник в Европа.  Ние доказахме, че страната ни е прогнозируема и европейска държава. Европейските ни партньори имат нужда от стабилна България. Те са нашето семейство и ни помогнаха да защитим външната граница на ЕС с 320 милиона лева помощ от ЕК”, каза Борисов. “С Русия имаме прагматични и изгодни отношения – президентът Владимир Путин върна руските туристи в страната ни, имаме 40% ръст. Имаме 14% ръст и на стокообмена с Русия, въпреки наложените санкции”, каза той.

Бившият премиер изрази притеснението си, че България е застрашена от връщането на риториката на Възродителния процес. По думите на Борисов, това е особено рисковано след ситуацията в Крим.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подчерта, че изборите в неделя са важни не само за България, но и за Европа.

“Отидете и гласувайте за ГЕРБ, за да може Бойко Борисов и неговият екип да продължат доброто управление на страната. Едно от най-важните неща в политиката е доверието. Когато говорим за управлението на Бойко Борисов и за Цветан Цветанов можем да кажем, че това са политици, които изпълняват своите ангажименти. Борисов и неговият екип държат на обещанията си”, заяви Вебер. „Мога да ви гарантирам, че Борисов и Цветанов са тези, които поставят интересите на България на масата на ЕС и ги защитават. Те трябва да продължат да правят това. Политическата стабилност гарантира предвидимост в дългосрочен план и сигурност за инвестициите. Трябва да гарантираме стабилността и предвидимостта на България с управление на ГЕРБ”, каза още Вебер.

Видео от срещата вижте тук:

glasove-6

- реклама -