Борисов, манастир, Шипка

Борисов: Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук

За първи път от няколко дни премиерът Бойко Борисов коментира протестите и създалото се напрежение на 2 септември. Той направи това в свой пост в профила си по повод днешния празник – 135 години от Съединението на България. Борисов категорично осъди нападението над униформените по време на протестите.

В поздрава си премиерът отново подчерта плана им за рестарт, но не коментира въпросът за оставката.

„Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата“, посочи в социалните мрежи премиерът Борисов.

„Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ“, написа той в официалната си страница във фейсбук.

Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото, посочи той.

„Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт“, допълни той

- реклама -