Премиерът в Брюксел: Разглеждат кандидатурата ни за чакалнята на Еврозоната през юли (видео)

Вървим към чакалнята на Еврозоната само при абсолютен консенсус в страната, подчерта отново Борисов.

„Времето, за което говорим, е юли месец – не април. Тогава и Хърватия, и България ще бъдат разглеждани. Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма пречки. “ Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

Когато вицепрезидентът на ЕК, бивш премиер, комисар, който отговаря за това нещо излиза и ясно и точно казва, че  България влиза в чакалнята на Еврозоната само по фиксирания курс към датата, която българския парламент се съгласи. И пак повтарям няма държава приела еврото да е стана по-бедна или по-слаба.“, каза премиерът.

„Ние сме вторите по малък външен дълг от ЕС, трайният растеж на БВП години наред даде финансова стабилност и оценява високо от ЕК. Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята на Еврозоната. Коментирахме, че българският парламент е гарант с декларацията, която прие за курс лев-евро. „, подчерта Борисов.

„Европа на първа скорост – за това работя без сън.“, заяви още Борисов.

- реклама -