Борисов: Щяхме да подкрепим правителство на ПП, Петков е дезертьор

„Ако те бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера. Нямах си работа та го споделих. Скъсаха проектокабинет, бегаха, хвърлиха мандата и заминаха. Защото щяхме да ги оставим и тогава той не може да каже фразата, че: „Оттук нататък служебното правителство носи изцяло отговорността“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния актив в Бургас.

Той нарече Кирил Петков „дезертьор“ заради думите му, че е направил каквото трябва и сега всичко ще е на плещите на служебното правителство.

„Абе дезертьор, вие дезертирате от това, което ни нанесохте“.

„За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една велоалея. Магистрала „Тракия“ не се поддържа…“, изброи Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ ще върне втория мандат и няма с кого да преговаря за третия.

„Ние бихме могли, по математическо изчисление. Щом те не могат да съберат 121, значи опозицията може! Само че ние няма да вземем втория мандат, защото имаме принципи и те са пряко свързани с еврозоната, евроатлантическата ни солидарност, Западните Балкани, просперитета“.

„За третия мандат няма с кой да се преговаря. Ние имаме решение с БСП да не преговаряме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Петков му заби за меките китки“, коментира Борисов.

Борисов отхвърли обвиненията за нарушения по строителството на АМ „Хемус“, като представи заключения на документи от АДФИ, че такива не са открити.

„В последния ден, когато се разбра, че няма да направят правителство, излезе информация в Агенцията за държавната финансова инскепция, която е подчинена пряко на Асен Василев, че не са открити нередности по отношение на автомагистрала Хемус“.

Борисов добави, че на предстоящи избори ГЕРБ трябва да победи със 7-8 процента разлика, за да „не могат да играят с машините“.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната” – при избора за шеф на БНБ, за Урайна и за Северна Македония.

„Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство..“.

Борисов разкритикува и обявената съдебна реформа като се позова на данни от НС. По думите му, целта било да се намери пост на Бойко Рашков:

За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е приет. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, добави той.

- реклама -