Борисов, ваксини, БУЛ БИО,

Борисов: Щом ми дойде ред, ще се ваксинирам – Видео

„Голяма чест за нас е и да благодарим за това, което правите, защото големите болници имат много пациенти и са много доволни от това, което правите.

Аз самият, щом ми дойде ред, ще се ваксинирам. Минават, лекарите, възрастните хора, артистите, които са по театрите. Има ли нужда, ваксинираха ли се всички на първа линия, заставаме с колегите, ваксинираме се, за да се спасим от всички приказки“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който отиде лично при служителите на БУЛ БИО, за да им съобщи, че правителството отпуска малко над 22 млн. лв.

Парите ще отидат за разработка на български ваксини.

„От БЦЖ ваксината са произведени 23 млн. дози, по целия свят се снабдяват с ваксината, за всички континенти“, допълни той.

„Да ви благодарим още веднъж, че разнасяте славата на България. Нашата държава е съучаствала за осем ваксини срещу COVID-19. Едно голямо благодаря и продължавайте така да разнасяте славата на България“, обърна се към колектива на „Бул Био“ премиерът Борисов.

Той се поинтересува и докъде е стигнал ремонтът в „Пирогов“. Директорът на болницата проф. Асен Балтов му отчете, че външната изолация вече е направена на пет от сградите.

Ген. Мутафчийски съобщи на премиера, че фризерите за ваксините на „Пфайзер“ вече са монтирани в София и Бургас, както и във ВМА, а докрая на седмицата ще бъдат монтирани и тези в Пловдив и Варна.

- реклама -