Борисов ще участва в специалното заседание на ЕС във формат по чл. 50 за Brexit

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в специалното заседание на Европейския съвет във формат по чл. 50 на 25 ноември в Брюксел, съобщиха от Правителствената пресслужба.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят проекта за споразумение за оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз и проекта за политическа декларация, очертаваща рамката на бъдещите отношения между ЕС от една страна и Великобритания и Северна Ирландия – от друга, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проектът на Споразумението за оттегляне на Обединеното Кралство от ЕС съответства на интересите на България, тъй като гарантира максимално възможна приемственост и последователност в редица важни за страната ни области, се казва в съобщението.Той дава възможност за своевременно адаптиране към новия режим на отношения, като гарантира спазването на правата на гражданите, финансовите ни интереси, както и избягването на празнини в отношенията с евентуален негативен ефект върху икономическите, транспортните, социалните, културните, образователните и други връзки.

- реклама -