Бойко Борисов, депитат, Народно събрание, ЦИК, заявление

Борисов съди Рашков за 25 хиляди лева

Той ще е в Софийския градски съд, където се гледат дела на стойност над 25 хил. лева, документите са готови, но се чака оригиналният запис на изказването на вътрешния министър, каза адвокатът на бившия премиер Менко Менков

До ден два искът на бившия премиер Бойко Борисов срещу вътрешния министър Бойко Рашков заради негово изказване ще бъде внесен в съда. Документите са готови, чакаме само оригиналният запис на изказването на Бойко Рашков, който сме поискали от телевизиите преди седмица, обясни адвокатът на Борисов Менко Менков пред „24 часа“. Те били длъжни да го предоставят по закона за електронните медии. Това  щяло да стане още тези дни и след това веднага документите щели да бъдат подадени в съда.

Адвокат Менков не пожела да уточни сумата, за която Борисов ще съди Рашков. Делото щяло да бъде заведено в СГС, където се гледат искове за над 25 хил. лева, уточняват от „Сега“. 

Повод за делото, за което бившият премиер се закани още на 4 ноември, е изказването на Рашков на брифинг за магистрала „Хемус“, че средставата за строежа са преминали „през една банка, която е собственост на Бойко Борисов и с този собственк на тази банка Бойко Борисов е имал обща фирма“.

- реклама -