Борисов, ГЕРБ

Борисов: С предложението за Томислав Дончев и Даниел Митов за заместници искам да дам много ясен знак накъде ще върви ГЕРБ

ПП ГЕРБ освободи от длъжност зам.-председател на партията Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

В мотивите си председателят на партията Бойко Борисов посочи тяхната ангажираност като кметове на София и Бургас.

Борисов изтъкна големите заслуги на Фандъкова и Николов за развитието на градовете като по-добро място за живеене.

„От тримата зам.-председатели, след като освободихме Цветанов, с кмета на София и Бургас хипотезата не е такава. Като кметове на тези градове те станаха в пъти по-красиви, направиха се изключително много неща, от метро, магистрали и какво ли не. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи. Не отива днес да възложа на Фандъкова до отиде до Добрич, Сливен или друг град, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага. Същото важи за Митко Николов, който няколко пъти трябваше да го пращам някъде, което води до отсъствие. Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Доверието от тях не е свалено, обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква постоянно работа в партията“, заяви Бойко Борисов.

Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Той допълни, че иска следващите три години да им остане повече време да работят за градовете си.

„Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите“, посочи още Борисов и допълни: „Не искам да чета заглавия, че е свалено доверието от тях. Искам тези три години да работят повече за градовете си, да помагат на партийците и да сме пак заедно“.

Предложението на Борисов беше подкрепено от 975 делегати, 16 бяха против, а 46 – въздържали се.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев са вече не са членове на Изпълнителната комисия, реши още партията.

„Красимир Велчев – една лоша дума не мога да кажа за него“, каза Борисов и обясни, Велчев остава в партията, за да работи ГЕРБ да има обновление. За бившия председател на вътрешната комисия към парламента Пламен Нунев Борисов каза, че от Русе се е превърнал прекрасен град, но не пропусна да спомене, че ГЕРБ са загубили последните парламентарни избори. На вота на 4 април „Има такъв народ“ изпревари по гласове ГЕРБ. Менда Стоянова бе един от темелите на финансите. И тя продължава да работи за партията, на нейно място ще влязат нови хора.

Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева вече не са членове на Контролната комисия на ГЕРБ.

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам. председатели

Защо тях, а не други? Със сигурност има и друг достойни, но с този избори ГЕРБ заема позицията си център дясно. Нашите евроатлантически партньори внимателно слушат. С това си предложение искам да дам ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме. Някои държави искаме да приличаме и към какво се стремим, аргументира решението си Бойко Борисов.

Пред България и Европа стоят тежки геополитически предизвикателства. Трябва да имаме ясни принципи. ГЕРБ заявява тези принципи.

С моята номинация има ясна посока, заяви Даниел Митов.

Той обвини българския президент Румен Радев, че е скрил приетата декларация от срещата на върха на държавните глави от групата Б9. В нея се говори, че се осъждат агресивните действия на Русия в Черноморието. В документа също така се изразява загриженост за експлозиите във военни складове в България.

„Защо президентът крие тази декларация. Какво се случва. Очаквам партията да вземе отношение“, каза Митов.

Борисов направи превод на български: „Двуличието е в тези хора. В прессъобщението на държавния глава липсват най-важните абзаци“.

Предложението ми е вид доверие. Доверието е повод за радост, но и отговорност, даже и тежест.

Това заяви Томислав Дончев.

Все ден човек трябва да се развива и да бъде по-добър. Светът е динамичен, очакванията на хората се променят и ние трябва да бъдем на висотата да преследваме ценностите, които обществото иска.

Много от политическите сили отглеждали радикални малцинства, които продължавали да радикализират. ГЕРБ трябва да остане силата, която мисли за цялото общество. Технологията за разделяне на обществото няма да доведе до нужната политика. Трябва да сме силата, която да върне разговорите на ниво политическа прагматика. Политиката е да вземаш решение – да развиваш, образование, икономика. Решения при нас се вземат след много спорове. Когато сме се критикували, репликата, която ни е давало кураж е: „Да но все пак сме по-добри от другите“. От тук нататък нашата задача е да бъдем по-добри от себе си.

Предложението беше прието единодушно.

ГЕРБ избра за членове на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов.

 

 

- реклама -