Борисов с първи коментар: Ще броят докато ни изкарат втори, сценарият е добре познат – ВИДЕО

Борисов с първи коментар

ГЕРБ получават първи сигнали за разминаване между протоколът от машината и преброените контролни талони. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, който направи първи коментар след излизането на резултатите от екзит пол.

„Аз мисля че още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори. И, ако сме живи, пак ще говорим – ще имаме нови данни. Дали сме първи или с фотофиниш втори… Вероятно ще дойде резултата от чужбина и ще се повтори същия сценарий“, прогнозира лидерът на ГЕРБ. „Плюс-минус един депутат, не е стабилност“, подчерта той и посочи резултата на собствената си партия, постигнат под репресия.

„Ниската избирателна активност, най-ниската в историята, показа как се разправи с изборите този кабинет. В световната история ще влезе как полицията гони възрастна жена по стълбите, а тя, подплашена, яде разписката си! Повториха предишните избори. След като всички агенции даваха 8% преднина на ГЕРБ, в последния момент, се промени“, каза Борисов.

Борисов благодари на избирателите, че изобщо са гласували при репресиите, на които са били подложени.

„Това, което имаме в момента, ни отрежда, че сме първа сила. Но няма значение. Моят прочит е друг. Народът изгони „мутрите“ от НС. Това, че влиза „Възраждане“ също трябва да ни говори много. Искрено съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото не заслужават такава съдба – точно се засилят и… някой ги изпревари. Доста обидно, претендираш, че си най-знаещият и можещият, и „неблагодарния български народ“ те сложи при „Възраждане“. Само ми е мъчно за тях, не много, но ми е мъчно“, разсъждава Борисов.

Той подчерта резкия спад на ИТН и заяви, че това е доказателство за нетърпимостта на народа към безотговорността. И попита как ще се справят опонентите му със здравната криза, с икономическата, какво ще правят с еврозоната.

„Ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа не е промяна, а подмяна. Този парламент ще по-скучен без някои основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, но все пак ми носиха ковчега… Бяха ми пред къщата… И не мога да не се зарадвам“, заяви лидерът на ГЕРБ

 

 

- реклама -