Бойко Борисов, сертификат, Стойчо Кацаров, Румен Радев, мерки, коронавирус, пандемия

Борисов с остри критики към Кацаров: Подлъгват хората, само да угодят за президентските избори на Радев (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с нови остри критики към решението на Стойчо Кацаров за издаване на зелен сертификат и след първа доза от ваксините. На пресконференция в централата на партията той беше категоричен, че служебният кабинет лъже гражданите с цел Румен Радев да спечели изборите на 14 ноември.

„Първа доза поставена, но 14 дни ти си уязвим, те пак ще излъжат хората. Те подлъгват българите, че все едно нищо не става, само и само да минат президентските избори“, коментира Борисов.

Той отново припомни изказвания на Кацаров за това, че COVID-19 не е толкова опасен, че ситуацията е под контрол, че ваксинацията върви и др.

„Няма никакъв риск – нито сега, нито в по-далечно бъдеще“, бе казал Кацаров през юни, а днес обяснява колко е претоварена. Лъжец! Измамник!“, заяви Борисов.

Той коментира и начина, по който експертите са принуждавани да подписват становища. И заяви, че това става под натиска на президента Румен Радев:

„Имам информация, че Радев звънял по нощите и ги плашел, за да подпишат тези глупости. С това тръгваш срещу Европа. Това най-добрите специалисти са го направили. ЕК пише отгоре на сертификата. Много от партиите мълчат“, заяви Борисов.

Той отново определи мерките като панически:

„Какво пречеше на Кацаров юни, юли, август да каже на – 15 октомври въвеждаме зелен сертификат. Отворете поне зелените коридори сега. Ами като се изчерпа еднодозовата ваксина какво ще правите? Панически хората тръгнаха да се ваксинират“, каза лидерът на ГЕРБ.

И допълни:

„Само да угодят за президентските избори на Радев. А след това? Какво ще стане след 1 или 2 седмици, ако се увеличи натискът срещу болниците. Какво ще правиш, Кацаров?“, попита Борисов.

Той коментира и решението да бъдат затворени първо училищата.

„Децата страдат заради Радев и Кацаров. Родителите им не могат да отидат на работа“, каза още бившият премиер.

Борисов разкритикува и решението на правителството от вчера да закупи 3000 дози от лекарство срещу COVID-19, което не е одобрено от ЕС.

Той поясни още, че фирма на Кацаров одитира лабораториите, а самият служебен здравен министър иска да вкара у нас лекарство за COVID-19, което не е одобрено за употреба.

„Имаме толкова много починали само заради Радев и Кацаров. Това са виновниците!“, отсече Борисов.

„За една седмица биха двама министри – аз съм категорично против насилието. Това не е решение. Ако Красен Кралев го бяха били, то щеше да има репортажи по цял ден, а сега Рашков много грижливо крие защо се бият министри.

Не ги бийте, а на 14 гласувайте. Насилието е лошо нещо“, каза още Борисов.

- реклама -