Бойко Борисов, ГЕРБ, измами, избори, машини, карти

Борисов с нови разкрития за изборните измами: Има 600 карти за гласуване повече

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри нови готвени измами за изборите. След като преди дни той заяви, а след това се потвърди, че има близо 400 машини повече, днес той обяви, че има и 600 карти за гласуване повече.

„Знам какво правят с бялата пластика за машините. Твърдя, че има над 600 карти, както са машините, които са подготвени именно за тези машини. Или ако не им стигат гласовете, пускат фалшивата бяла пластика“, категоричен беше Борисов.

Той използва опита си в МВР, за да обясни как действа схемата:

„Както е на банкомата – имаш карта и теглиш парите. Престъпникът идва с фалшива бяла пластика и ти източва парите. По същия начин 600 карти има в повече“, обяви Борисов.

Той коментира и информацията, че допълнителните машини били за резервни части:

„Толкова машини – какво ще им се счупи на другите толкова, кога ще ги разглобят да им сменят части? Кой купува нови машини за части? И сега в хаоса и паниката си единственото, което им остана, е да тормозят народа да не отиде да гласува. Тормоз!“, каза Борисов отново по повод допълнителните машини за гласуване.

Той отиде в град Раковски, за да се срещне с хора, станали жертва на полицейски репресии под диктовката на силовия министър Бойко Рашков. Той коментира и призовките, които са получили бившите регионални министри Петя Аврамова и Николай Нанков за явяване пред органите на реда.

„На всички българи стана ясно какво е демокрацията на Радев. Благодаря на медиите, които се обадиха за днес, за утре, че Петя Аврамова и Нанков да ги викат. Само да ги снимат че ги викат – пропаганда. Благодаря на тези, които ни предупредиха“, каза Борисов.

Хората в района се оплакаха, че са били подложени на акция „Страх“, получавали са призовки и са обвинявани в незаконно агитиране, но това не е било вярно.

„Подписвахме предупредителни протоколи“, оплакаха се още хората.

В разговора се включи и Дани Каназирева: „Това бе абсолютно незаконно. Днес сутринта се запознах с жените, които са над 65-годишни. Обвиненията към тях просто не съответстват на истината и са несъстоятелни“, каза тя.

А Борисов допълни:

„Много е интересно дали в кметствата в Плевен, Видин – там, където са кметове от Инициативния комитет на Радев има някой да са извикали. Хората са корави, удържали са на комунистите, ще удържат и на Радев. Има и по-притеснителни неща. Всеки ден излизат наяве. Единственото с което могат да отклонят вниманието от тях е с такива панаири“, каза Борисов.

Той беше категоричен, че репресиите на МВР целят отклоняване на вниманието от поредните недопустими действия на служебния кабинет.

„Вчера за пореден път правителството на Радев задължи младите хора в България с още половин милиард. От 23% дълг на България през 2020 г., сега е 30%. Той докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка и докато не каже коя е банката, днес сме оформили документите и го давам на съд.
Само за този месец 1,8 млрд. се изтеглиха. Докато говорят за 60 млн. в торби и чували, 1,8 млрд., заминаха. Разбирате ли защо е тази пушилка около хората?“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и влошаващата се ситуация с пандемията у нас:

„И в днешния ден имаме световен рекорд по заболели хора от COVID-19. Препълнени болници. Първи в света по починали – това го доведе Румен Радев и Кацаров. Месеци наред им говорехме – въведете мерки, ваксинирайте“, посочи още той.

- реклама -