Борисов: С „Газпром“ повече не трябва да имаме работа (Видео)

„Не мисля, че „Промяната“ ще бъдат дори втора политическа сила, защото ние доказахме, че сме по-силни от хаоса и имаме решения за справяне с кризата, до която доведоха България. Но глас народен-глас Божи!“ Това каза по време на представяне на младежите в листите на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Никой не вярва на бившите управляващи от ПП и ДБ, че могат да направят съдебна реформа. Законът и системата трябва да работят заедно.

Съдебната реформа се състои в това да е зависима само и единствено от закона и системата, не от човека, отчете Борисов.

Той се обърна към младежите от ГЕРБ, че иска да ги види по-отговорни млади лидери и отново се заигра на тема възраст и поколения в политиката, след като неведнъж досега лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев го призовават да се пенсионира.

„Вие бяхте припознати като основен враг на доста по-възрастни от вас, като Кирил Петков и Асен Василев, но, в сравнение с вас, те са едни „дърти вампири“, каза Борисов.

„Разбрахме на „Демократична Бългярия“ каква им е съдебната реформа – позволиха на червеното ченге Бойко Рашков да бъде полицай,

прокурор и съдия и който е против тях – влиза в затвора“, категоричен беше председателят на ПП ГЕРБ.

„За една година и половина унищожиха бизнеса. Бизнесът трябва да се защитава, а не да се компенсира. Кирил Петков и Асен Василев унищожиха бизнеса, за да обслужват интересите на „Газпром“ и „Лукойл“.

Когато фактите говорят и евроатлантиците мълчат“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Всички се уплашиха, когато служебният министър на финансите каза, че за следващите бюджети ще трябва нов дълг от 15 млрд.

Чак тогава започнаха да обясняват какво трябва и какво не трябва да се направи. Асен Василев три пъти прави бюджет и все нови и нови кредити тегли, които после народът да плаща“, заключи Борисов.

„Служебният премиер казва, че не ни стига 6.4 млрд., а пък Асен Василев твърди, че бил бюджетът в излишък

. Ами ето, до това доведе моделът на управление на Румен Радев за последната година и половина – партии, които съсипаха всичко.

Инвестициите – къде са? Вдигаш пенсиите със заеми, а къде е работещата икономика? Държавата е в тежка криза заради „промяната“, подчерта Бойко Борисов.

„Година и половина чакам по модела на Румен Радев да видим как се строи. Асен Василев и Кирил Петков се гордееха с това, че са спрели строежа на АМ „Струма“, АМ “ Хемус“, АМ „Русе-Велико Търново“, пътят „Ботевград-Мездра“, допълни още той.

По думите му е важно дали президентът Радев ще проведе честни избори и дали пак няма да пропусне членове на „Демократична България“ отново да имат контрол над кодовете на машините.

Според него народът ще определи кой с кого ще управлява. „А първата партия е избрана да води, не да крепи, затова ние казваме на нашите избиратели така: „Ще положим всички усилия да се направи стабилно правителство“, каза още той.

„Политиката не е война, не е целта да убиеш и съсипеш другия. Тя е борба на идеи, които народът да припознае. Най-големият проблем на ГЕРБ през последните 12 г. беше, че нямахме опозиция – срещу себе си имахме едно мъничко БСП и ДБ. Опозицията е важна, гарант срещу корупцията. Никой не може да се договори с опозицията“, заключи лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че не е водил разговори с представители на другите партии за евентуална коалиция след изборите. „Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува“, подчерта Борисов. Той още веднъж изтъкна, „с „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа“.

- реклама -