Борисов разговаря с Порошенко (Видео)

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря с бившия украински президент Петро Порошенко. Разговорът се провежда онлайн и се предава на живо от централата на ГЕРБ в София.

Ще дадем в парламента своята подкрепа за справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат

прогонвани хиляди жени и деца,

които бягат сега от войната и да се рушат сгради и болници, инфраструктура. Българите подкрепят украинския народ. Имате пълната ни подкрепа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на видеоразговор  с бившия украински президент Порошенко.

Порошенко благодари за

обаждането и добави, че във времена на война истинският приятел е важен. Разговарял с кмета на Киев Виталий Кличко, който също трябвало да се включи в разговора, но имал по-важна среща. Порошенко обясни, че ще остане в Украйна и добави, че руските войски са близо и само на 10 км от неговия офис. Но са успели да ги спрат и дни наред не могат да се преместят дори на сантиметър. Само за последната нощ са имали 12 артилерийски атаки над цивилни сгради и 9 граждани са убити. Поясни, че имат над

1000 украински граждани, които са убити.

Борисов напомни, че как навремето са правили детски градини за БГ диаспората в Украйна. По думите му този ужас трябва незабавно да спре, а всичко друго е празни приказки.

Порошенко пък посочи, че само тази сутрин са убити над 100 деца. Поясни, че при война има загуби, но извършват едно чудо – „спират бандитите на Путин“.  По думите му са били подценявани, но създали неприятна изненада за Путин. Обърна се към Борисов, че имат нужда от оръжия, боеприпаси, муниции, система за антиракетна отбрана и то сега, а не след 2-3 седмици.

- реклама -