Борисов предупреди: Правителство в този парламент – банкрут за държавата (Видео)

За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, за държавата – това е банкрут, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети изграждащия се храм „Свети Пантелеймон“, който се намира в Каспичан.

Според него „Продължаваме Промяната“ целят да има предсрочни избори, но преди това ще работят за избирането на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

„Бойко Рашков иска да застане начело на КПКОНПИ, за да може да пази откраднатите пари. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. Управляващите обаче не знаят колко подъл човек е той и накрая ще ги излови и тях или ще ги държи в подчинение”, каза Борисов.

„Преди 10 дни те казаха, че ИТН е мафия, сега те преговарят с тях, значи правителството е на мафията. Вижте им метаморфозата – от мафиоти пак станаха готини момчета. Те го говорят, аз само ги цитирам. Тази промяна българинът ще я усети най-добре наесен“, настоя той.

По думите му, една хилядна от това, което прави сега правителството, ако е било направено от ГЕРБ, „щяха хората да ни разсипят“, настоя екс премиерът.

„В същата джипка се возят година и половина. Аз като се возех беше лошо, при тях – готино. Защо е този двоен аршин?“, попита Борисов.

„Те си крадат от тока, от бензина, посредниците им превеждат пари. Оплитат се в кълчищата – колкото повече говорят, толкова повече услуга ни правят“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Според него инфлацията в момента у нас е чудовищна.

„През нея правителството ви взима с 20 на сто повече данъци“, пресметна той и посочи, че по негово време е държал тя да е около процент.

„Хлябът си е скъп, колкото си беше, олиото си е скъпо, колкото си беше, но… Това е положението. Народът мълчи, що мълчите бе?“, попита той.

По негова информация днес е достигнат абсолютен рекорд на цената на тока за бизнеса – 1200 лв. за мегаватчас. „А при лошия модел „Борисов” беше 80 лв. Това е колапс за икономиката. Но така ще бъде, докато не им свърши далаверата, защото в момента на границата тече чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно, слънчоглед. Няма никакъв контрол”, каза Борисов. И допълни, че високата тарифа за електроенергията се дължи на това, че „крадат”. „Иначе въглищата, миньорите, централите са български и нищо не налага вдигане на цената”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов заподозря за пореден път, че държавата изнася оръжие за Украйна, но крие.

- реклама -