Бойко Борисов, Румен Радев, коронавирус, пандемия, Стойчо Кацаров

Борисов: Радев трябваше да освободи Кацаров! Ваксинират с препарати с изтекъл срок на годност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нови критики към президента Румен Радев и служебното правителство заради управлението на COVID кризата. Лидерът на ГЕРБ попита като какъв Радев свиква министрите?

„Той трябваше да издаде указ и да освободи Кацаров. Днес те имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност. Казват, че е удължена, но най-важното е ваксината да е безопасна и ефективна. Питам тези, които вършат това престъпление, защо продадоха хубави ваксини в срок? Ваксината може да е безвредна, но дали е ефикасна?“, запита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни още, че няма партия, която да не иска вече оставката на Стойчо Кацаров, а на Радев остава само да извади Рашков с поредния гаден компромат.

Борисов припомни, че директорите на всички големи болници, проф. Балтов, проф. Ангелов, всички се ваксинираха публично, а Радев обявява, че се имунизирал, когато още не имало ваксини. Корнелия Нинова пък призна, че не се е ваксинирала.

Борисов коментира и поредния провал на операцията по изтеглянето на „Вера Су“:

„Ами това, че отровиха Черно море. Днес пак прекратиха операцията, заради някакво скъсано въже. Абе, рибоци, 30 дни чакаме да се оправите с въже“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни думите на Васил Велев, че близо 100 милиона лева са откраднати от разликата в цената на тока.

„88 милиона, той го каза и това не е новина за вас. Ние им дадохме модел, който смятаме, че е справедлив и работещ. Понеже виждам, че ако не е за краденето, защото почвам да си мисля, че държат високите цени, за да крадат, готов съм да изпратя Делян Добрев, където трябва“, обяви Борисов.

Той разкритикува президента, че по време на предизборна кампания не е излязъл в отпуск, а се възползва от безплатно отразяване по медиите:

„Има няколко теми, които нарушават всякакви принципи, норми и морал и това кандидат-президентът Радев, който се въползва от безплано отразяване на медиите. Защо не отиде служебния премиер в Брюксел, а той безплатно се въползва от отразяване, което струва хиляди левове по време на кампанията. Това, което и днес прави. Решил днес, че си прекратява кампанията, вика министрите и вие го отразяване та живо“, каза Борисов.

Той беше на посещение в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Асеновград.

Посрещна го митрополит Николай, който заяви:

„Манастирът е от 14 век и е с голямо духовно значение за народа“..

„Тук сме, за да видят всички хора как се грижим за манастирите, да идват и те тук и да помагат. Радвам се, че има толкова млади хора“, обяви Борисов, с когото дойдоха и десетки от младежите на ГЕРБ.

- реклама -