Бойко Борисов, бухалка, Бойко Рашков, Румен Радев, корупция, инвестиции

Борисов: Радев праща бухалката си Рашков, корупцията достигна рекордни размери

„Радев праща бухалката си Рашков. Те не могат да спечелят изборите иначе. Искат да докопат кандидат за президент, за да се разправят с него преди да има имунитет.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на женската организация на партията.

Той направи коментар за намерението на служебния министър на културата Велислав Минеков да изгони ГЕРБ от централата им.

„След днешните изказвания на Минеков, който щял да гони първата политическа сила от централата… Нали по Конституция служебното правителство трябва да уреди само едни честни избори. Те не спазват конституцията, доказаха, че за тях тя не съществува. Да му припомня, че има един текст от Закона за политическите партии, чл. 31. Ние го спазваме. Ако искат да дойде Рашков да изгони хората. Ние ще запознаем ЕК и комисията ЛИБЕ за случая“, категоричен беше Борисов.

„До последния ден няма да излъчим кандидат, колкото и да питат“, каза Борисов по отношение на въпросите за това кой ще бъде претендентът за президент, който ще се изправи на изборите срещу Румен Радев.

Той припомни данните на БНБ, че чуждестранните инвестиции у нас са намалели с над 63% само през тази година.

„Корупцията се вижда от срива на чуждестранните инвестиции. Това го казва Радев на 13 септември 2021 г. Само че тази година – 2021г., БНБ отчита рекорден срив на чуждите инвестиции. Сиреч, корупцията при Радев е придобила рекордни размери. Неговите изводи правя. От януари до юли намаляват с 63,7% спрямо същия процент на миналата година“, добави Борисов.

И каза:

„Чуждите компании продават бизнесите си на български фирми и изтеглят капитала си. Това е промяната, нова е успешното служебно правителство“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Затова винаги питам какво успешно направиха: план за възстановяване – нула“, каза Борисов. Той подчерта, че са спрени и помощите за авиацията.

И коментира повишаването на цените на тока, газа и горивата:

„Да видим как се прави върховенството на закона. Не е ясно как е станала промяната, кой я е направил и защо. Това е промяна по Радевски. Лобистки текстове в актуализацията на бюджета. Затова беше този зор. С тези цени на тока, на газта, трябва да забравим за зеленчукопроизводството“, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и справянето с пандемията и даде пример с Норвегия, която отменя всички ограничения срещу коронавируса заради високи нива на ваксинация на населението.

„Те купиха същата ваксина и днес освобождават народа си от КОВИД-10. България седмици наред е първа по смъртност, никакви мерки не се вземат. Когато ние бяхме само за един ден първи по смъртност, това беше водеща новина на всички медии. Сега седмици наред сме водещи по смъртност и това вече не е новина“, каза още лидерът на ГЕРБ.

А участието си в Общото събрание на Жени ГЕРБ Борисов започна с шега:

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”, каза лидерът на партията.

И допълни:

„Неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от вашия пол, най-много жени, и ние винаги сме се старали да откликнем по същия начин“, каза Борисов.

- реклама -