Борисов: Радев и БСП да излъчат служебно правителство, ние нямаме претенции-ВИДЕО

Ген. Румен Радев и президентът Росен Плевнелиев да излъчат служебно правителство на БСП и да работят до следващите избори. За това призова премиерът в оставка Бойко Борисов след приключването на консултацията на ГЕРБ при държавния глава.

Ние нямаме претенции и няма да пречим, заяви министър-председателят

„Нямаме моралното право на това“, допълни той. По думите му няма да има никаква драма и нищо лошо няма да се случи в страната, ако социалистите поемат управлението. И посочи, че преди две години самият той е поел риска да състави кабинет с Радан Кънев и Валери Симеонов в един изключително тежък момент за страната.

„БСП дезертират – едно е да говориш, друго е да управляваш. Едно е да обещаваш, друго е да носиш отговорност. Има една хубава приказка – не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя. Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде“ – допълни Борисов.

Пътят от „Осанна“ до „Разпни го“ – безценни уроци за ГЕРБ

„Не веднъж съм минавал от Осанна до Разпни. Това са безценни уроци, които научи ГЕРБ. Приемам го много спокойно. Защото се смяташе, че максимумът ще е една година на това правителство. Мислех си, че ще стане още на местните избори, но тогава имахме категорична победа“, посочи Борисов.

Той предупреди да не се поддаваме на популизма. „Можем и ние да си направим предаване и да поискаме референдум с въпрос за 1000 лева пенсия. И така да бутнем страната“ – допълни Борисов.

„Много бързо забравяме какво се е случило. Максимум година и половина имаме памет“ – допълни Борисов. Премиерът подчерта, че сега най-важното е да се приеме бюджетът. Той помоли журналистите да уточнят, че никога не е говорил за оставки на кметове, от които хората не са доволни, а че само ще си поговори с тях.

Чуйте думите на Борисов за работата на кметовете на ГЕРБ.

 

- реклама -