Борисов: Промяната ни донесе застой и разруха (Видео)

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов кометира застоя на пътя Видин – Ботевград. Борисов е на среща със симпатизантите на ГЕРБ във Видин.

„Пълен застой и разруха“, така коментира той трасето, където трябва да преминава скоростният път Видин- Ботевград.

В началото на годината регионалният министър Гроздан Караджов даде прогноза, че модернизацията на този участък от Е-79 ще приключи през 2027 година.


Според Борисов обаче строителството е в пълен застой.

„Единствената държава, която взе повече пари след Брекзит, бе България, но всеки ден бях по пътищата, сега ми се реве като минавам по тях, а им оставихме парите за магистрали в сметката. С Меркел правихме европейския бюджет.

Единствената държава, която взе толкова пари по време на ковид кризата, бе България. С 2 млрд. евро получихме повече.

Но аз се нацупих, че от Европа дадоха пари за други, но за Северозапада на България няма. Само ние сме довеждали пари у нас. Сега – нищо“, обясни той.

„Какъв е рискът пред ГЕРБ и СДС? Мостове, градини, булеварди, санирани блокове… Всичко ми е минало през главата.

Вчера по нито една телевизия не искат да кажат името на посредника – фирма, която е резервирала капацитет от газ на гръцкия терминал.

Сега вместо от евтиния, трябва да взимаме от скъпия частен газ. Те са нагли. Да открадне по 100 милиона на месец – това е бяло крадене.

Първо започнаха да теглят по половин милиард на седмица. Тези хора работят с милиард, говоря за взимане. Каква им е схемата?

Правят сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат.

Но третата година, когато влезем в управление, първото нещо, което ще заварим, са падежите на заемите за милиарди. Новото правителството след 3 г. ще трябва да връща заемите на тези, които тогава ще са далеч на островчета.

България отчита най-големия дефицит след Орешарски. Сега ще си платим заедно за гяволъка. Българинът разбира, когато плаща.

Дефицитът в ЕС намалява, само в България расте. Радев викаше, че ако имаше още такива като Кирчо и Асенчо, България ще върже.

Бебетата да се готвят да връщат заемите. Ицо Хазарта ще им пее – те ще връщат. И да увеличат разходите за лихви с над 700 млн. лв“, каза Борисов.

Той попита защо Нинова не излезе и не признае, че България изнася оръжие за Украйна. „И децата знаят, че изнасяме оръжие.

Нинова излиза и казва, че Борисов иска. Ако искате, изнасяйте. Вие сте управляващи. Ние трябва да помогнем на НАТО и нашите приятели в Украйна.

Вчера гледам едно лакирано момиче в „Панорама“ (б.р. визира Лена Бориславова) и казва, че те са най-евроатлантическото правителство. това са хора, изгубили всякаква реалност.

Казвам – българинът в голямата си част не одобрява войната.

Но сега е време разделно – или си тук, или си там. Ето братята руснаци, ето украинци – няма нито един взривен газопровод.

Там, където са мангизите, няма разрушения. А при нас точно там са ястребите.

При мен бензинът беше 1,20 – 1,30 лв. Сега е 3 лв. Миро Найденов ми звъня, че бил в Гърция да си купи агнешко. Където килото било 7 евро. при нас 35 лв. е цената.

Мика Зайкова ми стана любимка – честна жена. Критикуваше ни, имало е защо. Прагът на бедност се вдигна на 22%. Над 100 и кусур милиарда имаше спестявания по нашето управление“, добави Борисов.

„Радвам се, че като кмет в най-тежките периоди на история, успяхме да вдигнем Видин.

Градът трябва да се превърне в един от най-добрите културни центрове“, каза по-рано кметът на Видин Цветан Ценков.

„Разходих се из вашия прекрасен град. Не видях дали пощата ви работи. Не се безпокойте – никъде не работи. Защото хакери са ги хакнали.

Но правителството не се занимава с това, то се е посветило на геополитика. Тези хора са шарлатани.

Това, което сме правили през годините, няма нищо общо с това, което те правят пред тази 1 година. Те ще си тръгнат по-богати, а ние ще останем“, каза от трибуната Тома Биков.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви, че по-некадърно правителство България не е имала от години.

„Няма сфера, в която то да не се провали. Но с гръм и трясък се провали в енергетиката. За компенсацията тези хора започнаха да лъжат“, каза тя.

„Преди 3 дни руснаците спряха газа. Защо? Защото сме диверсифицирани още от втория кабинет на Борисов.

България може, както да получава газ, така и да изпраща. Защо Русия спря газа само за България и на Полша?

Заради далавери – защото въведоха посредници. И така всеки месец по 20 лв. Петков и Василев ни бъркат в джоба на посредника.

Повече от половината, който сега купуват от посредника, е руски. Само, че от скъпия руски. А не от евтиния. До месец два най-евтиният хляб ще е 2 лв.“, обясни Делян Добрев.

„Едно време да гледаш за политика по телевизията беше скучна работа. Затова хората гледаха комедийни предавания и сериали.

Сега не е така. Непрекъснато сме в сериал.

Имаме всички персонажи – хубавец, малката булка… Опитах се да сметна кое стана за 1 г. по-добре, но не мога да се сетя“, обяви от трибуната Томислав Дончев.

Според него изпадаме в уникална ситуация – хем не сме взели решение за даване на оръжие за Украйна, хем на нас ни спират газа.

Време е, „вместо вносно правителство, да имаме правителство, произведено в България“, според Дончев.

- реклама -