Лидерът на ГЕРБ продължава с обиколките: Моделът Борисов означава отговорност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките си из страната. След като вчера беше в Разград, днес Борисов е скъп гост на сватба в дългополското село Медовец. Той връчи в плик и специален подарък на младоженците. „Да си купят нещо специално с тези пари, да се сещат за г-н Бойко Борисов“, каза водещият на сватбеното тържество Бекир.

Той благодари на Бойко Борисов за детската площадка, която е направена в селото с пари от държавата.

„Позволете ми да кажа на булката да е щастлива и да има много деца“, обърна се към булката Борисов.

Той е придружаван от кмета на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ във Варненска област.

Борисов беше посрещнат с аплодисменти от множеството на празничното събитие, като хората не пропуснаха да се снимат с него за спомен. Първата снимка беше с младоженците. „Снимката остава за вечен спомен“, отбеляза водещият на тържеството.

Борисов отбеляза, че независимо каква музика слушат хората, всички сме българи и е  добре да живеем  в единство и толерантност.

Лидерът на ГЕРБ видя изградено спортно и футболно игрище, като след това се отправи и към местната детска градина, която е основно ремонтира с пари от държавния бюджет, отпуснати от неговото правителство.

И добави: „Някои обявиха министър на ромите, мислейки, че ще спечелят този етнос. Аз мисля, че това, което направихме ние, да върнем децата в училище и да дадем над милиард за образование е по-добро. Детски градини, спортни площадки и после 80% гласували за ГЕРБ, е за кой да гласуват.

Детски градини, училища, спортни площадки… Забравени от Бога села, иначе големи села. Там, където бяхме на сватба, 2000 човека живеят. Това е нашата политика. Учение, здраво, вие ги образовате, това са български деца. Това е начинът. Етническата толерантност е най-важна. Само работа.

Някои така вчера се опитаха да ми изопачат думите. Те изопачили, че съм казал, че в Родопите няма християни. Ние направихме училища, обредни домове, пътища, хората се радват и виждат, че се отнасяме еднакво към всички.

Долу до Велинград има едно село, там се знае, хората си ги знаят, 14 души християни и 2000 мюсюлмани. Преди един месец ходих в Котел, направил е един огромен фестивал на етносите, индийският посланик беше с нас, страхотно беше“, сподели Борисов пред хората.

Имаше хора, ръченици, може ли сватба без кючек? Те все едно са расли в саксия, затова е сватба. И се радват хората и се веселят, радва ме, че селата са живи. Кметът вика, че по две сватби правят на седмица. На площада няма място. Общо за тези трите села към 7 млн. И сега използвам, докато другите са на море.

Сега искат петият и шестият да направят правителство, ама те да не участват, а да сложат някакви хора, да не носят отговорност. Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност. Те сега искат да сложат някой я с шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая – премиер, Корнелия и Хаджигенов – министри.

Да видим техния модел с нашия. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии. Да понесат, да знаем, че Мая е свършила това. Хем им се иска, те седнаха, наготово. Първата партия иска да е опозиция, втората сме опозиция, а петата и шестата искат да управляват“, каза Борисов.

„Като видят сега, една година, че нищо не се прави, „Хемус“ е жизненоважна за вас. Обикалях, давах им зор, на 1 юли щеше да е готово. Мантинелите само сложиха, нарочно не я пускат. И нарочно не я пускат, хората се избиват там на Белокопитово“, коментира още Борисов.

- реклама -