Борисов, министри, мерки,

Борисов продължава да е с COVID-19, минал е на инжекции

Бойко Борисов продължава да е болен от COVID-19 и няма изчистване на вируса, въпреки че са минали 14 дни от заразяването му. Това пише “24 часа”, като се позовава на неофициална информация от членове от премиерския екип.

В неделя отново е бил направен PCR тест на Борисов, който пак е дал положителен резултат. В понеделник сутрин преди онлайн заседанието на правителството е взета нова поредна проба.

Бойко Борисов обяви, че е заразен с коронавирус на 25 октомври, неделя. Оттогава се лекува във вилата в Бояна, като бе съобщено, че за него се грижи личен лекар. Вирусът често пъти се изчиства след повече от 20-30 дни и това не е толкова страшно, коментираха лекари, които всеки ден работят със заразени с COVID. По-притеснителното обаче е, че състоянието на премиера се е влошило в края на миналата седмица. Промяната се чува и при включванията на премиера във Фейсбук – гласът му е дрезгав, усеща се трудно дишане, има и кашлица.

Причината за заразата, продължаваща 14-ти ден, е че Борисов в началото на болестта отказал да бъде приет в болница, за да получи по-специализирани грижи. В момента за него се грижели вече специалисти, вливали му и системи, правели и инжекции.

източник: 24 часа

- реклама -