Борисов пристигна в Мюнхен за Международната конференция по сигурността (видео)

Премиерът Бойко Борисов пристигна в германския град Мюнхен за 56-ата Международна конференция по сигурността. На летището Борисов бе посрещнат от екип на YOU TUBE канала на конференцията, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

„Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран, Афганистан, навсякъде, където има проблеми…“, заяви Борисов. „Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника. Но на първо място – дипломация и мир“, каза още той.

През годините Мюнхенската конференция се превърна в една от най-важните срещи на експертите в областта на политиката по сигурността в света.

За първи път във форума в Мюнхен ще участва френският президент Еманюел Макрон. САЩ ще имат трима официални представители – държавният секретар Майк Помпейо, министърът на отбраната Марк Еспър и министърът на енергетиката Дан Бруийет.

Мюнхенската конференция и YOU TUBE канала въведоха новия формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб.

Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност. Сред участниците в този формат са били генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и доскорошният управляващ директор на МВФ Кристин Лагард. Каналът разполага с близо 3 милиона гледания на създадените видеа и достигна до широка аудитория през каналите в социалните мрежи на участниците в конференцията.

- реклама -