Борисов Вучич Ципрас среща Белград Дънчила

Борисов пристигна в Белград, вечеря с Ципрас и Вучич- Снимки, Видео

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград,предаде специалният пратеник на Flashnews Петрина Василева.

Министър-председателят ще участва в Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

На летището в Белград Борисов беше посрещнат от вицепремиера и министър на туризма и телекомуникациите Расим Ляич.

По-късно Борисов участва и в работната вечеря на премиерите на България и Гърция – Бойко Борисов и Алексис Ципрас с домакина – президентът на Сърбия Александър Вучич.

 

Днес и утре, премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

Лидерите ще обсъждат общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

Борисов Белгард среща Ципрас Данчила Вучич

Очаква се на срещата в събота министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила да запознае четиристранния формат с приоритетите на предстоящото Румънско председателство на Съвета на ЕС, което стартира на 1 януари 2019 г.

В делегацията на министър-председателя в Белград е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който ще участва в Четиристранна среща на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Те ще обсъждат въпроси, свързани с лансирането на обща кандидатура за домакинство на Световно първенство по футбол през 2030 г.

- реклама -