Борисов: Теглят заеми за милиарди, докато ви занимават с мен (Снимки + Видео)

С близо половин час по-рано от предвиденото бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в прокуратурата на разпит по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР вечерта на 17 срещу 18 март.

Бойко Борисов даде изявление след като излезе от разпита си в прокуратурата. Той отказа коментар, тъй като е подписал да не разгласява данни. Бившият премиер обаче обърна внимание на дълговете, които трупа правителството в момента.

„Докато вие се тълпите тук, още половин милиард заем

е взело правителството днес, за 30 дни са станали милиард и половина“, заяви той след 45-минутен разпит в прокуратурата.

„Само за 30 дни милиард и половина нови дългове, три пъти по-високи лихви, тези лихви ще надминат половин милиард за година“, добави той.

„Докато вие изпълнявате заръката на деня в петък се

подписа сделка за милиарди с меморандум“, обяви Борисов и припомни, че миналия петък в Гранитната зала на МС премиерът Кирил Петков е подписал меморандум с фирма, за която има съмнения, че е свързана с руски олигарх, приближен до Владимир Путин.

Той отказа всякакъв коментар пред медиите. За разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият шеф на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Бойко Борисов разпит прокуратура

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков,

като категорично отрече твърденията на Божков,

че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков

в резиденция „Бояна“. Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП)

възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов

и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд. Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери – Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова. 

Очаквайте подробности!

Източници: Дарикнюз, Марица

- реклама -
error: Съдържанието е защитено