икономика

Борисов: При управление на БСП сивата икономика става огромна, ние я изсветляваме

„Искам да ви уверя, че полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее икономиката и да спадне нивото на контрабандата на цигари. Акция „Пречупване“ се казва“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при връчванетo на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г. от Асоциация на индустриалния капитал в България.

БСП затъмняват икономиката, ГЕРБ я осветлява

Министър-председателят не пропусна да атакува опозицията.

„Графиките показват, че по време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна. Щом дойде наше правителство- изсветлява икономиката. Това означава повече приходи в бюджета, повече пенсии, заплати. Повече средства за полицаи, тъмничари, за БАН, за университетите, за животновъдите, за инфраструктурата, за Великденски и Коледни надбавки. Това е изключително важно и обективно измерено от моите политически противници“, каза още Бойко Борисов.

Той даде пример със служебния кабинет на БСП, по чието време „само за 2 месеца и половина – 120 млн. лева по-малко са влезли в митниците“.

„Когато някой се прави на по-почтен от папата – да погледне данните. Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем. Виждате издиханията и яростната агресия на опозицията със жълти новини. Акция „пречупване“ се казва, а няма изобщо да им се дадем този път. Аз го обещавам. На победителите честито“, каза още Бойко Борисов.

- реклама -