Борисов: Президентът се държи като горна камара на парламента

„Президентът се държи като горна камара на парламента. Събира ги, дава им указания. Стигна се дотам премиерът чак на другия ден да даде изявление. Да остане без възможност да се изкаже след КСНС“. С тези думи експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от велинградското село Грашево актуалните теми. Сред тях – заседанието на КСНС и протеста, организиран от „Възраждане“ срещу зелените сертификати и мерките.

ЗА ПРОТЕСТА

„Когато „Възраждане“ беше окупирало МРРБ (бел.р. при кабинета на ГЕРБ), всички вие казахте колко хубаво е било. Изведнъж ви заболя много. Който сее ветрове – жъне бури“, заяви Борисов. И подчерта, че „когато вървяха по Радев бяха готини“. А когато направили протеста сега „изведнъж станаха лошите“, въпреки че преди година са били „добрите“ с протеста пред МРРБ. „Извадете кадрите преди една година пред МРРБ и сега пред парламента, кой е по-мирен протест и какво сте говорили“, призова той събралите се журналисти. След което изкоментира и скандала между пиара на ПП Александър Бойчев и водещите на сутрешния блок на NOVA от вчера.

„А този пиар как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това? Директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев?“, иронизира Борисов избухването в ефир на Бойчев.

Експремиерът припомни, че ГЕРБ винаги е бил за възможно най-голяма ваксинация. Подкрепяли са „веднага и за всички“ и зеления сертификат. „Не подкрепяме измислиците. Ще има сертификат за МС, ама друг път. Ще има за парламента, но след 20 дни. Това породи протестите“, бе категоричен той. А този пиар как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това, директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев, иронизира Борисов вчерашното изригване на пиара на ПП Александър Бойчев, който си позволи да хока за въпросите водещите на Нова тв.

Под нивото ми е да се занимавам с вътрешния министър. Юристите се събраха и не мога да ви отговоря за този иск, понеже не присъствах. Това пък заяви Борисов по повод внесения от партията иск днес срещу Бойко Рашков. Той е заради твърденията му за АМ „Хемус“, като искът е на стойност 100 000 лева.

ЗА ОСТАВКАТА НА ЦАЦАРОВ

Експремиерът коментира и анонсираното от шефа на КПКНОПИ Сотир Цацаров намерение да подаде оставка до 1 март. „От една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, че КПКОНПИ е само в Бургас Поморие Луковит, Враца. Има и още. И в нито едно кметство на ДПС, на БСП, Русе, Разград, нито в на ИТН в Благоевград. Нито в тези на Да, България“, посочи той. По повод обявената от премиера Кирил Петков информация, че Цацаров е с отнес достъп до класифицирана информация заради проверка на ДАНС пък посочи:  „След тези обвинения антикорупционата комисия да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за тези обвинения към него“.

Борисов заяви също, че изявлението на Петков, че иска да сложи в прокуратурата свои хора го кара да е внимателен. „Искам да видя законите. Да видим какво всъщност ще се случи. Виждам, че МС заседава с 5-6 точки, парламентът свършва на обед. Няма никаква законодателна инициатива. Нека да спрем да слагаме свои хора. Щяха да изчегъртат герба от знамето, ако го имаше. Сега вече чегъртат и кадрите на Радев. Това са хасковски войни“, продължи бившият премиер. По думите му, именно заради тях, сега „пътят на Копринката е затворен“. Готвел се друг, тъй като досега са назначавали само хора от Хасково.

СТЪРЖЕНЕ

Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев, обобщи Борисов. На въпрос за акцията в „Булгаргаз“ той посочи че няма как да знае какво са правили хората на Радев като шефове в дружеството. Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитори на газ, обясни обаче той.

По чаршията върви, че след пътя на Копринката, когато е затворен, искат по 70 лв. за кубик газ, ще разпитате днес, то ще излезе, каза още Борисов.

В самото село местните му благодариха за дарението от 30 000 лева, направено от ГЕРБ. От думите му стана ясно, че то е било дадено за реконструиране на партното на местната джамия. „За да може хората да стоят на топло. За да могат хората да ходят на джамия“, посочи той.

Бъдете живи и здрави!, благодари му пък кметът на селото.  „Не сме във времена на предизборна кампания. Човекът разбра какъв ни е проблема, че джамията ни е обединител и парите вече са по сметката на фирмата, която трябва да изпълни ремонта на инсталацията на джамията“, каза още той. Той съобщи още, че Борисов, човек с голямо сърце, е обещал да помогне и за изграждането на новия гробищен парк.
Благодаря ви че сме толкова единни като народ, отвърна Борисов.

- реклама -