Борисов: Президентът Радев отне всяка възможност за маневри на Петков – ВИДЕО

Eкспремиерът Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Кирил Ананиев и бившия външен министър Екатерина Захариева, дават брифинг за вчерашното заседание на КСНС и за кризите в държавата.

По думите му тези проблеми сега са нерешими.

Борисов прочете част от споразумението между България и Северна Македония, като акцентира върху най-важните точки за транспортни коридори, културни връзки и туризъм.

Борисов: Радев отне всяка възможност за маневри на Петков (На живо)

С техния президент и премиер бяхме заедно при папата, на паметника на цар Самуил, бяхме в Скопие и много други инициативи направихме. С една дума, за да не чета и нататък, тук сме казали в чл. 12, че след като влезе в сила договорът, да се задействат комисии и да се предприемат мерки за двустранно сътрудничество. Този абсолютно ненужен КСНС, на пръв поглед ненужен, защото Радев иска да прехвърли всичко на нищо неподозиращия премиер. Нищо неподозиращия какво му се случи вчера. На Петков президентът му отне всяка възможност за маневри, посочи той.

Ненужен КСНС като отговорност, държавност и необходимост. Първата му цел е да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на МС и на НС. Спомняте ли си премиер да не се изкаже след КСНС. А Христо Иванов после шикалкавеше, както и Вигенин, нямало му лидера, смята Борисов.

- реклама -