Борисов: Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ

Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ.

Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на Локхийд Мартин, които са на посещение в България.

„Припомних, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков“, написа още Борисов в своя фейсбук профил.

Той сподели, че последната година е била втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили.

„Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ.

Ето защо с представителите на Локхийд Мартин обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия“, написа още Борисов и добави, че целта е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма.

- реклама -