Борисов за кандидата за кмет на София: Ще ви хареса, нестандартно решение е

ГЕРБ няма да обявят днес кандидата си за кмет на столицата, обяви лидерът на партията Бойко

Борисов пред медии в кулоарите на парламента.

„Няма да е днес, но ще ви хареса, нестандартно решение е“, каза той.

На въпрос дали самият той няма да се кандидатира, отговори: „Минало ми е времето, гледаме нагоре“.

В кулоарите на парламента Борисов изрази надежда съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов да преосмисли решението си да се оттегли от председателския пост в Комисията за контрол над службите за сигурност заради отказа на ГЕРБ да подкрепи идеята за сливане на Военното разузнаване и Държавна агенция „Разузнаване“ в единна разузнавателна служба.

Според Борисов нищо не налага спешни действия, особено в условията на война в Украйна и липса на готово законодателство,

което ясно да покаже каква е визията за реформа в службите:

„Освен това, когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказател  – съставът спира да работи, почва да се оглежда, ослушва се какво ще се случи.

А в момента, виждате, дронове, виждате какви ли не проблеми.

Те трябва да работят активно до времето, в което сложим на масата нашите предложения.

Това съм казал и ще го видя сега, мисля, че той трябва да го преосмисли. То не е против нашето общо решение“, коментира лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ са готови да подкрепят Атанасов, ако той иска да поеме ръководството на някоя от службите за сигурност, каза още Борисов.

Той коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството ни не прави достатъчно за членството ни в Шенген:

„Не думай! Верно! От Ню Йорк чак!  Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, това беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря!“

- реклама -