Борисов предлага на парламента да избере Марияна Николова за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Премиерът Бойко Борисов предлага на парламента да избере Марияна Николова като вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. Това става ясно от внесеното проекторешение, което ще бъде точка едно в утрешната програма на Народното събрание.

Николова е шеф на политическия кабинет на Симеонов

Ако кандидатурата й бъде одобрена, тя ще стане новия заместник министър-председател по икономическата и демографската политика.

Шест часа продължи днес срещата на тримата лидери на Обединени патриоти. Час преди края, Волен Сидеров си тръгна от Министерски съвет, като заяви, че коалицията няма да се разпадне и остава твърдо в управлението.

„Няма повод за изявление. Всичко изчистихме, всичко е прекрасно. Премиерът ще реши кой ще замести Валери Симеонов, аз съм само прост депутат“, каза лидера на „Атака“.

На този етап не е ясно дали предложението до премиера за Марияна Николова е подписано и от тримата лидери. Според източници в МС Сидеров е бил против кандидатурата й.

Коя е тя?

Николова е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ . Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

- реклама -