Данаил Кирилов е предложен от премиера за правосъден министър (ВИДЕО)

Бойко Борисов предлага Данаил Кирилов за правосъден министър. Той е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента. Кирилов заема поста на Цецка Цачева, която подаде оставка заради имотния скандал с апартамента й в „Изгрев“.

Бойко Борисов призова всички забъркани в скандала с КПКОНПИ и ВКС да излязат в оставка или в дълъг отпуск.

Той поиска да има еднакъв аршин и за представителите на съдебната власт.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички,  да излязат в дълъг отпуск докато се направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов.

Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970. По професия е юрист.

Бил е народен представител в 42-то Народно събрание. Областен управител на Област София от август 2009 до май 2013 година.

Данаил Кирилов благодари за гласуваното му доверие.

„Смятам, че с общи усилия ще се борим да постигнем положителен резултат. Много направихме досега. Признават се резултатите от Главна дирекция „Правосъдие“ на ЕК, надявам се да стигнем до положителен резултат“, каза той. На този етап Кирилов не даде информация кой ще го замести начело на Правната комисия в парламента.

 

 

- реклама -