Борисов пред европарламента: До 2-3 години ще се справим с корупцията

Български евродепутати и зелената Ска Келер атакуваха българския премиер на тема корупция.

„Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то ще се справим добре.“ Това обещание даде премиерът Бойко Борисов пред евродепутатите по темата за
борбата с корупцията в България.

Българските евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков атакуваха премиера за корупцията. Към тях се присъедини и Ска Келер от зелените в ЕП.

„Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет.
Нямаше завод, нямаше внищо.

Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате ще има ли ръст на икономиката и
инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място. Както сме се
заели сега, до 2-3 години ще се справим и то добре. Моля ви, тези наши приятели, които протестират ми бяха коалиционни партньори. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най- естествен партньор. Не съм виновен, че спечелих изборите. Социалистите проведоха изборите и ние победихме“, отговори на атаките Борисов.

Истанбулската конвенция

Ще положа всички усилия Истанбулската конвенция да мине в българския парламент. Това каза премиерът Бойко Борисов.

 „Искам да отговоря за Истанбулската конвенция, която миналата сряда българското правителство в мое лице приехме, но именно българските социалисти на пленум в неделя взеха решение да не я подкрепят в парламента. Аз ще положа всички усилия да мине в парламента и да я подкрепим, защото насилието над жените и децата е чудовищно не само в България, но и в цяла Европа. За това може да разчитате“, заяви Борисов.

- реклама -