Бойко Борисов, ГЕРБ, Румен радев

Борисов: Правителството на Радев остави хората да оцеляват

„Моделът Борисов е строителство, а вече 6 месеца гледаме модела Радев.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с хора в Родопите. Той бе категоричен, че правителството на Румен Радев е оставило хората да оцеляват:

„Да видим модела „Радев” – намаляване на чуждестранните инвестиции, забравихме какво е еврозона. Днес пак има 87 починали… Седмици наред сме първи по смъртност от COVID и последни по ваксинация в Европа. Мисля, че с тези темпове ще минем света. И според Радев това е успешно управление на здравето. Безхаберие!“, каза председателят на ГЕРБ.

„Пазете се! Само това мога да ви кажа. Правителството на Радев са оставили хората да оцеляват. Който може – ще оцелее. Продадохме най-хубавите си ваксини, всичко е отворено – театри, ресторанти. Ей това направи Радев. Ще станем накрая един ограден регион и Държавна сигурност мачка“, каза още бившият премиер.

Той коментира и кризата със заседналия кораб край Камен бряг:

„10 дни стои кораб и се източва амониева селитра в Черно море, най-красивите ни места! Безхаберие! Седят и единственото, което… изгониха журналистите, за да не могат да снимат. И според Радев това е справяне с кризата. Това са жестоки пробойни в държавата“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

„Забравихме какво е Еврозоната, въпреки всичките усилия по време на нашето управление да ни приемат в Чакалнята на Еврозоната. Спират Еврофондовете…“, допълни Борисов.

Той отново потвърди, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи с две ръце кандидатурата на Анастас Герджиков за президент.

„Нашата партия ще подкрепи проф. Герджиков – ректор на всички ректори. Той може да обедини нацията. Радев не разбира смисъла на президентската институция. Тя е да обединява нацията, а не да я разделя, да мрази“, категоричен беше Борисов.

И разкритикува действията на Румен Радев като президент.

„Сега никой не разбира Румен Радев на кого е. На БСП ли е? На Има такъв народ ли е? На Продължаваме промяната ли е? Длъжността на президента изисква той да е надпартиен. Още вечерта след изборите той трябва да каже: „Аз вече не съм от тази партия!“ А той се бие с ГЕРБ, с БСП, не знае да обединява“, категоричен е Борисов.

Той коментира и хората, застанали зад Румен Радев като членове на инициативния му комитет:

„Сегашните представители на Румен Радев са бивши членове на Държавна сигурност. Това са онези, които са забранявали на мюсюлманите да посещават джамии и са ги заплашвали, че ще сменят имената им. Това трябва да го знаят по-младите“, информира председателят на ГЕРБ.

Той беше посрещнат топло от жителите на родопски селища. Дори получи подарък от тях– прозрачен плик, в който има шарени торбички, с които някога хората са ходели на пазар.

А в отговор Борисов каза, че по-добре такива, отколкото пликовете на Пламен Узунов, който първо гледал какво има вътре, а после отивал да прави назначения в митниците.

- реклама -