Босна и Херцеговина

Борисов поздрави с телеграма новия премиер на Босна и Херцеговина

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма на Зоран Тегелтия по повод избирането му на поста председателстващ Съвета на министрите на Босна и Херцеговина.

„Убеден съм, че с Вашия личен принос и дългогодишен професионален опит Босна и Херцеговина ще постигне напредък, който ще бъде видим и ще отговори на високите очаквания на гражданите за социални и икономически реформи, ще издигне върховенството на закона и борбата с корупцията в основни вътрешнополитически приоритети“, пише в телеграмата премиерът Борисов.

Българският министър-председател подчертава, че в рамките на съпредседателството на Берлинския процес през 2020 г. България ще продължи да подкрепя Босна и Херцеговина в европейската ѝ интеграция и в трансформацията на Западните Балкани в мирен и проспериращ регион.

В поздравителната телеграма премиерът Бойко Борисов изразява и задоволството си от активния политически диалог през последните години както на двустранно, така и на международно равнище, информират от правителствената пресслужба.

- реклама -