сн. БГНЕС

Борисов потвърди: ГЕРБ подкрепя кандидатурата на проф. Герджиков

ГЕРБ със сигурност ще подкрепи кандидатурата на проф. Анастас Герджиков като кандидат за президент. Това потвърди Бойко Борисов. „Това е един човек, който би могъл да обединява нацията“, допълни Бойко Борисов. Според него по-голям обединител от проф. Герджиков не може да се намери.

Борисов каза, че в партията са се обсъждали кандидатурите на Томислав Дончев и Димитър Николов, но бившият образователен министър Красимир Вълчев ги информирал, че в образователните и академичните среди се говори за издигане на кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и се готви Инициативен комитет за това.

„На нас ни трябва мир, образование, като нация на нас ни трябва смирение. Ректорът на ректорите. Ректорът, който е избран от всички да управлява. Какъв по-голям обединител може да се намери?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и думите на президента Румен Радев така „Ако приемаме, че е сериозно това което казвате. Познавате Радев, не е такъв смелчага и страшавел, че да се крия от него. Ако го е казал, с Бойко Рашков действително са страшни. „Приемаме, че Радев е прав. Излизаме аз и той и разделяме, дали е 60 на 40, 50 на 50 един Господ знае, държавата, народа на две. Мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори? Или търсим човек, който да може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всичките поотделно заедно, да е еднакво отдалечен и да не се меси. Точно обратното – той през цялото време се изживява и като президент, и като премиер, и като диктатор, и като управляващ.“

Лидерът на ГЕРБ каза още, че го интересуват парламентарните избори и изрази надежда партията му да са първа политическа сила, колкото до вота за президент, според него симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще предпочетат по думите му един умен, красив, образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор.

Борисов обясни още, че ГЕРБ с радост щели да се включат в инициативния комитет за издигането на професор Герджиков, но нямало да му предлагат вицепрезидент.

 

- реклама -