Борисов посочи кои полицейски шефове ще бъдат сменени

Бойко Борисов даде едномесечен изпитателен срок на директорите на областните и регионалните полицейски управления, където има високо потребление на незаконни цигари.

Застрашени от уволнение са четирима областни директори на полицията и над 10 началници на районни управления с най-лоши показатели.

„От графиката аз виждам кои директори можеш да смениш“, обърна се премиерът към главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“. „И виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка, тук са с червено на моето листче. А още повече им казах, че ще ги сменим. Като погледнеш, ето ги тези директори са готови“, допълни Борисов.

Според него „това означава, че те нямат присъствие на пазара или недостатъчно, колкото другите им колеги. Дай им един месец срок да видиш как ще се справят, защото това означава там повече и фалшив алкохол и захарни изделия фалшиви и меса – фалшиви или контрабандно внесени“, посочи Борисов.

Премиерът Бойко Борисов присъства на работна среща между тютюневите компании и органите на реда, ангажирани с борбата с незаконната търговия с цигари.

От проучването стана ясно, че в областите Хасково, Пазарджик, Сливен, Пловдив нивата на потребление на незаконни цигари са значително по-големи от средните за страната.

- реклама -