Борисов: Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента

„Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. Той продължава с инспекцията на реализацията на жп проекти.

„Продължаваме с инвестиционната ни програма и ще отделим 600 милиона лева за закупуването на нови влакове. Вложихме милиарди левове за строежи на жп пътища, за нови контактни мрежи, вече всичко е електроника.“, съобщи премиерът.

Продължаваме с инвестиционната ни програма и ще отделим 600 милиона лева за закупуването на нови влакове. Вложихме милиарди левове за строежи на жп пътища, за нови контактни мрежи, вече всичко е електроника.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 11 юни 2019 г.

Предстои модернизацията на общо 400 км железопътна инфраструктура.

„Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел“, добави премиерът.

С инвестициите в националната жп инфраструктура ще се облекчи трафикът по магистралите. Премиерът Бойко Борисов даде пример с данните от натовареността по магистрала „Тракия“ – на националния празник трафикът е бил 53 000 автомобила, а в последния от почивните дни около 24 май – 57 000 автомобила“.

- реклама -