Отпадане на визите за Канада поиска Борисов на среща с канадска делегация

Отпадането на визите за български граждани за Канада е наш приоритет. Затова очакваме да бъде изготвен ясен график с конкретни стъпки за премахване на ограниченията за пътуване.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с канадска делегация, която е на посещение у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

„България е готова да окаже необходимото съдействие на експертния екип от Канада по събиране на необходимата техническа информация“, заяви премиерът Борисов на ръководителя на делегацията Лариса Галадза, генерален директор на дирекция „Допускане на гражданите, имиграция, бежанци и гражданство“ в канадското правителство.

Премахване на ограниченията за пътуване

Премиерът изтъкна, че се надява визитата да бъде ползотворна и допълни, че по показателите за премахване на ограниченията – управление на границите и сигурност на документите за пътуване, страната ни е на световно ниво.

„Управлението на границите ни непрекъснато е давано за пример от европейските лидери, включително и през последните години на миграционен натиск. Освен това, България издава паспорти с биометрични данни, записани в електронен чип, вече повече от шест години“

изтъкна министър-председателя.

„Постигането на визова реципрочност с Канада е важно за нас и затова се надяваме това стане факт възможно най-скоро време“, посочи още премиерът Борисов.

- реклама -