Борисов

Борисов подозира манипулация на изборите, пита има ли нов „Кой“

„Темата стана толкова водевилна, че не ми се коментира повече – да се окаже, че не знаете кой сменя висшата професионална фигура на МВР, след като се доказа, че има разговори и натиск“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с Камарата на строителите в България.

Коментарът му е по повод твърденията на премиера Огнян Герджиков, че не е оказвал натиск на главният секретар Георги Костов. Бившият премиер обаче не знае дали има записи на разговорите, тъй като отдавна не е в МВР.

Има ли нов КОЙ или ТОЙ?

„Тази поголовна подмяна на кадри, на пристанища, летища, служби, области, и в същото време да излезе Корнелия Нинова и да каже, че тя не знаела, се оказва, че никой не знае какво става в държавата. След като най-големите партии не знаят какво става в държавата, значи този „кой“ не е той този път, вече има друг „той“ или „кой“. Надявам се един ден всички ние да разберем“, каза още Бойко Борисов.

Той повтори и тезата си, че смяната на областните управители се прави с цел манипулиране на изборите. „Ако искате да се върнем да проверим Костинброд, помните какво направиха тогава, сега вървят по същия път“, посочи той.

БСП да си проверят първо техните дългове

По повод изказването на Корнелия Нинова, че ако служебното правителство не направи ревизия, то БСП когато дойде на власт ще провери взетия 11 млрд. лева дълг от предишното правителство, Борисов заяви:

„Да проверят външния дълг, но трябва да започнат от 5-тия, 6-тия конгрес. Дълговете, които БСП, БКП до 90-та година са взели, да карат подред. Откъде накъде ще се проверява само няколко години. Нашият дълг е във фискалния резерв.“

„С жени трудно се надговарям“, пошегува се бившия премиер за възможността за предизборен дебат между него и лидера на БСП Корнелия Нинова. Той смята, че би било по ефективно ако се съберат екипите на двете партии и дебатират експерти по отделни теми.

По повод срещата със строителната камара Бойко Борисов обясни, че цените на българското строителство – магистрали, жп линии, пречиствателни станции са най-ниските. По думите му цената за саниране вече е 115 лева, а цената на строителните материали е вдигната с 19%. „Това е политическа атака, напълно несъвместима с логиката относно това, че големи компании и определен брой са взимали поръчките“, категоричен бе лидера на ГЕРБ.

glasove-6

- реклама -